Aktivitet

Finissage: Ljud ~ Våg ~ Vatten

Tidigare aktivitet
Sön 7 januari 2024
14:00 – 16:00
Minneshallen, Sjöfartsmuseet Akvariet
Ingår i entrébiljett

I anslutning till finissaget för konstinstallationen LJUD ~ VÅG ~ VATTEN kommer den Trondheimsbaserade danskonstnären Eva Svaneblom för första gången uppföra det tidsbaserade videoverket “Från VATTEN” i anslutning till Gustav Lejelinds ljudverk “Submerge” och Liljedals “Underströmmar (charm/strange)”. Svaneblom undersöker i “Från VATTEN” hur allt liv på jorden är ur haven sprunget. Om vi lyssnar på vattnet inom och utanför våra kroppar – vad skulle vi höra?

Finissage med videoverk av danskonstnären Eva Svaneblom: 14:00–16.00 
Visning av utställningen: 15.00 

Om konstnärerna

Eva Svaneblom är en frilansande dansare, ursprungligen från Kalix i Sverige. Hon är numera bosatt i Tromsø i Nordnorge. Eva arbetar omväxlande med egna verk inom dans och performance och med att samproducera tillsammans med andra utövare. Som danskonstnär är hon intresserad av den situerade kroppen; kroppen som blir till i mötet med sin fysiska och sociokulturella omgivning. Hon har tidigare arbetat mycket i Tyskland, Österrike och Sverige med en rad fristående koreografer.

Gustav Lejelind är baserad och verksam i Göteborg. Han har en master i fri konst från HDK-Valand och arbetar med ljud och musik. Lejelinds verk har visats på Göteborgs Konsthall, Atalante, 3:e Våningen i Göteborg, Konserthuset Stockholm och Tjarnabió i Reykjavik på Island.

Anna Liljedal är baserad och verksam i Göteborg. Hon har bland annat visats i soloutställningar på Galleri Upper Hand och Rehab shop i Göteborg och i grupputställningar på Kabuso Konsthall, Stockholm Music and Arts och Kungsbacka Konsthall.

Det finns inga kommande aktiviteter