Aktivitet

Föredrag: Gnistor och glöd

Tidigare aktivitet
Tors 21 september 2023
18:00 – 19:00
Hörsalen
Ingår i entrébiljett

Föredrag med Aino Trosell

Aino Trosells två senaste böcker utspelar sig på göteborgsvarven. Hör om författarens egen tid som svetsare på Arendalsvarvet och ta del av bilder och berättelser med både humor och konflikter.

Aino Trosells författarskap är mångårigt och brett, tematiskt med tonvikt på kvinnor och arbete i olika genrer, som deckare och historiska romaner. I sina två senaste böcker; Varvsslammer (2021) och Mona på varvet (2023), välkomnar Aino oss till norra älvstranden där de stora skeppsvarven dominerar och skär av folks kontakt med älven. Det är 1970-tal och varvsindustrin når sin peak. Det råder brist på svetsare vilket leder till att man börjar anställa kvinnor. Om dessa pionjärer i den massivt maskulina miljön berättar Aino Trosell som själv arbetade som svetsare på Götaverken Arendal 1974-1979.

Biljetter

Begränsat antal platser. Boka din plats i museets reception på telefon 031- 368 35 50. Det går också fint att maila receptionen: info.sjofartsmuseetakvariet@kultur.goteborg.se. Ett litet antal biljetter släpps på plats samma dag, dessa kan inte förbokas utan hämtas i museets reception innan föredraget. Föredraget ingår i museets entrébiljett.

Glöm inte att uppge ditt telefonnummer vid förfrågan/bokning.

Aino utanför Arendalsporten 1978.

Aino idag. Porträtt: Lisa Jabar

Det finns inga kommande aktiviteter