Aktivitet

Invigning av konstinstallation

Tidigare aktivitet
Tors 30 november 2023
17:00 – 19:00
Minneshallen, Sjöfartsmuseet Akvariet
Ingår i entrébiljett

I konstinstallationen LJUD ~ VÅG ~ VATTEN undersöker ljudkonstnären Gustav Lejelind och bildkonstnären Anna Liljedal den okända världen under vågorna. I blickfånget står de fenomen och erfarenheter som hör vattenvärlden till såsom hydrosfärens unika fysiska förutsättningar och havet som naturkraft såväl i myt som i verklighet. Lejelinds ljudverk ”Submerge” och Liljedals verk-serie ”Underströmmar (charm/strange)” skapar ett spännande möte med de tavlor och artefakter som redan finns utställda i museets minneshall. Visas t o m 7 januari.

Konstinstallationen är en vidareutveckling av dansföreställningen VATTEN som visades på Atalante 2022.

Om konstnärerna

Gustav Lejelind är baserad och verksam i Göteborg. Han har en master i fri konst från HDK-Valand och arbetar med ljud och musik. Lejelinds verk har visats på Göteborgs Konsthall, Atalante, 3:e Våningen i Göteborg, Konserthuset Stockholm och Tjarnabió i Reykjavik på Island. I utställningen LJUD ~ VÅG ~ VATTEN visar han en nyproducerad flerkanalig ljudinstallation.

Anna liljedal är baserad och verksam i Göteborg. Hon har bland annat visats i soloutställningar på Galleri Upper Hand och Rehab shop i Göteborg och i grupputställningar på Kabuso Konsthall, Stockholm Music and Arts och Kungsbacka Konsthall. I utställningen LJUD ~ VÅG ~ VATTEN visar hon en installation av fem verk ur serien Underströmmar (charm/strange) 2023.

Det finns inga kommande aktiviteter