Aktivitet

Nyhet: Nya Varvet

Tidigare aktivitet
Ons 20 juli 2022
13:00 – 14:30
Samling korsningen Långedragsvägen-Nya Varvets allé
Ingår i entrébiljett Boka biljett i Stadsmuseets reception

En stadsvandring i en lummig miljö som sett både militärer, sjöflygplan och fängelsefångar. Vi berättar om bönder och båtsmän, amiraler och kanoner, sjöflygplan och fångar, men också om värdshus och vackra parker, där officerarfamiljer strosade och barnen åkte slänggunga. Här finns små lantliga trästugor och stora, pampiga stenhus, en ovanlig kyrkogård och mycket annat. Men på det här varvet har fler fartyg brunnit än byggts!

Start vid korsningen Långedragsvägen-Nya Varvets allé
Mål vid ”Vita gaveln”, Vita gavelns väg 10.

Biljett
Uppvisa museernas årsbiljett eller aktuell dagsbiljett från Stadsmuseet. Begränsat antal platser, biljett förbokas i Stadsmuseets reception: 031-368 36 00.TillgänglighetEnklare högtalarutrustning.

Covid-19
Du som är frisk är varmt välkommen att delta på vandringarna, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra deltagare. För allas säkerhet har vi begränsat antalet platser per vandring. Föranmälan krävs.

Sjöfartsmuseet Akvariet håller stängt för renovering, men vi erbjuder fortfarande våra populära stadsvandringar utomhus! Följ med genom olika epoker och gatuhörn och betrakta staden ur olika perspektiv.

Det finns inga kommande aktiviteter