Samtal om Aina Cederblom, ”Havets vagabond”

Tidigare aktivitet
Tors 14 oktober 2021
Göteborgs stadsmuseum
Ingår i entrébiljett

Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för renovering men gästar återigen Stadsmuseet med sin programserie ”Samtal om…” Här träffas personer med anknytning till den maritima världen och samtalar om erfarenheter, livsöden och berättelser från havet.

Aina Cederblom, ”Havets vagabond”, äventyrade ensam på världens farvatten med sina små ”Rospiggen-båtar” under 1930-talet och framåt. Sjöfartsmuseet samtalar med hennes släkting Henrik Cederblom om vad som drev henne att ge sig ut på så farliga expeditioner? Hur var det att ha en riktig äventyrare i familjen?

Programpunkten genomförs i samarbete med Folkuniversitetet och Göteborgs stadsmuseum.

Biljett/bokning
Uppvisa museernas årsbiljett eller aktuell dagsbiljett från Stadsmuseet. Begränsat antal platser, biljett förbokas i Stadsmuseets reception: 031-368 36 00.

Det finns inga kommande aktiviteter