Samtal om Ellen och Carl Julius Ahlgren

Göteborgs stadsmuseum
Ingår i entrébiljett
Google

Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för renovering men gästar återigen Stadsmuseet med sin programserie ”Samtal om…” Här träffas personer med anknytning till den maritima världen och samtalar om erfarenheter, livsöden och berättelser från havet.

Denna gång möter museet Margareta Romander, barnbarn till Ellen Ahlgren som var gift med Carl Julius Ahlgren, kapten på skonaren Isolda. När Ellen klev ombord på Isolda 1910 inleddes en 32 år lång bröllopsresa och ett stort äventyr. Här får vi bland annat höra om när fyra barn fick se dagens ljus ombord. Kapten Ahlgren var barnmorska och barnen fick omsorgsfullt utvalda namn…Swanhild Magnolia för att ge ett exempel…

Programpunkten genomförs i samarbete med Folkuniversitetet och Göteborgs stadsmuseum.

Biljett/bokning
Uppvisa museernas årsbiljett eller aktuell dagsbiljett från Stadsmuseet. Begränsat antal platser, biljett förbokas i Stadsmuseets reception: 031-368 36 00.

Det finns inga kommande aktiviteter