Hoppa till huvudinnehåll

Boka

Vi erbjuder museilektioner, visningar, vandringar eller föredrag för skolklasser och andra grupper.

Personer står samlade kring en guide utanför ett gult trähus

Kontakta oss för bokning:
bokningar.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se 
Telefon: 031-368 35 55 eller 0722-111 260 
Telefontid: måndag: kl 9 - 11, onsdag kl 13 - 15

MUSEILEKTIONER

Alla museilektioner bokas på museilektioner.se
Mer information om visningar för skolan »

Program

Om inget annat anges kräver våra programaktiviteter ingen föranmälan. På majoriteten av våra aktiviteter är det drop-in och först till kvarn som gäller. För de aktiviteter som kräver bokning finns det tydligt angett under den aktuella aktiviteteten i kalendariet.

VISNINGAR

Visningar att boka för grupper/företag
Vi erbjuder visningar av våra utställningar eller fördjupar oss i olika teman.  
Mer information om visningar för grupper/företag »

STADSVANDRINGAR

Gathenhielmska reservatet
Stadsvandring i det gamla Majorna. I reservatet finns många gamla hus kvar, och hit hör historierna om Lasse i Gatan, Allmänna vägen med sina minnen av krogar och busliv samt Söderlingska trädgården, där de rika och berömda en gång brukade gå på bjudning ...

Klippan
Stadsvandring i Klippans kulturreservat, där Göteborgs uthamn låg i flera hundra år. Vi besöker Gamla Älvsborgs slott, Ostindiska kompaniets hus och ”kungens porterkar”.

FÖREDRAG

Vill ni att vi kommer till er med ett föredrag? Vi erbjuder intressanta föredrag, populärt hållna med många roliga bilder.
Mer information om föredrag »

SKRÄDDARSYDDA VISNINGAR OCH VANDRINGAR

Vi kan även erbjuda andra stadsvandringar på temat Göteborgs maritima kulturarv. De flesta av dessa gör vi i Majorna och Masthugget, men vi är öppna för förslag. Vi kan också göra fördjupade och skräddarsydda visningar vid önskemål.

PRISER

Visning/museilektion för förskola, grundskola och gymnasium utanför Göteborgs kommun (inklusive gymnasieutbildning inom Komvux, SFI och folkhögskola): 450 kr/45-60 min, 700 kr/90 min. Max 30 pers.

Visning universitet, högskola, folkhögskola och studieförbund: 1000 kr/45-60 min, 1700 kr/90 min (vardag dagtid). Max 30 pers.

Visning övriga vuxengrupper: 1000 kr/45-60 min, 1700 kr/90 min (vardag dagtid). Max 30 pers. 

Inga barnkalas

Vi erbjuder tyvärr inte längre möjligheten att boka kalas hos oss.

Födelsedagsbarn med vänner är hjärtligt välkomna med sina vänner för att besöka våra utställningar och aktiviteter på samma villkor som alla våra besökare. Däremot kan ni inte bjuda in till kalas hos oss och inte heller göra anspråk på ett bord genom att exempelvis dekorera med ballonger.

Utställningar

Orange fiskar simmar i akvarier

Akvariet 

Dyk ner under vattenytan och upptäck sjöhästar, korallrev och krabbor. Här kan du lära dig mer om vår havsmiljö, få veta på vilket sätt drakfisken är giftig eller varför clownfisken byter kön.  

Poster

Amerikafeber

På Svenska Amerika Liniens båtar färdades både emigranter och lyxresenärer. I utställningen får du följa Amerikabåtarnas brokiga historia och människorna som åkte med dem.  

Segelfartygens tid

Segelfartygens tid

Om svensk sjöfart ur ett historiskt perspektiv. Spännande berättelser från de gamla varven, vad som hände när ångfartygen kom och livet ombord. 

Bra att veta