Samarbeta & DONERA

Privatperson

Vi söker samarbetspartners som vill hjälpa oss att fortsätta bidra till ett levande havs- och sjöfartsliv för staden och planeten. Tillsammans kan vi skapa nytt lärande om samspelet mellan människa och natur med fokus på historia, maritima miljöer och livet i havet. Tack för att du vill engagera dig det framtida museet!

Välkommen att följa med in i framtiden!

I det nya Akvariet utforskar vi havet med alla sinnen. Här upptäcker du världshavets alla vimlande vrår och lär dig hur havet påverkar människan, och hur människan påverkar havet.

Vill du vara en del av det framtida Akvariet och göra skillnad för vår planet?

Bidra till Akvariets livsviktiga arbete med koraller

Korallreven riskerar att utrotas under vår livstid, till stor del på grund av den globala uppvärmningen. Det får stora konsekvenser för vår planet – ungefär en fjärdedel av alla marina arter är beroende av korallreven för sin överlevnad. Akvariet har länge bidragit med viktig forskning kring koraller och skapat en genbank för tropiska koraller. Ett av Europas största levande korallrev finns i det nya Akvariet.

Stötta forskning och lärande om havet

Ocean Lab är en plats för vetgiriga havsfantaster att utforska havets livsmiljöer. Här finns rum för både små och stora forskare. Skolklasser och andra besökare kan genomföra spännande vattenexperiment och lära känna djuren som lever vid vår kust. Forskare vid universitet kan föra ut de senaste upptäckterna inom marina vetenskaper och studenter genomföra sina studier och examensarbeten.

Var med och skapa upplevelser av ett världshav utan gränser

Det nya Akvariet är dubbelt så stort som det tidigare och ligger under markytan. I Akvariehallen upplever du ett världshav utan gränser och fascineras av livsmiljöer från både varma och kalla vatten. Nordiska arter från våra egna badvatten och tropiska arter från sydligare havstrakter. Det största akvariet är 400 000 liter stort och erbjuder en mäktig upplevelse av ett levande korallrev.

Skänk en gåva

Här kan du skänka en gåva till att utveckla framtidens Sjöfartsmuseet Akvariet. Öppna Swish på din mobiltelefon och scanna någon av QR-koderna nedan. Om du har problem att läsa in QR-koderna så kan du swisha till : 123 524 24 25

Gåva från privatperson

Fyll gärna i ditt namn och din e-postadress nedan så skickar vi ett gåvobevis så snart vi ser att pengarna är överförda.

Donera 500 kr

Donera 250 kr

Donera 100 kr

Donera eget belopp

Kontakta oss

Kontakt

Carina Sjöholm

Museichef, Sjöfartsmuseet Akvariet

031 – 368 36 41

carina.sjoholm@kultur.goteborg.se