Nu har vi stängt

Information med anledning av Coronaviruset

Uppdaterad 2020-06-02. Informationen uppdateras löpande.
Göteborgs stadsmuseum, Göteborgs konstmuseum och Röhsska museet håller öppet under coronapandemin. Myndigheternas rekommendationer följs noga och ett antal förändringar har gjorts för att besökare och medarbetare ska kunna känna sig trygga.

Du som är frisk är välkommen att besöka museerna, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Vid minsta sjukdomssymptom vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

Vi begränsar antalet samtidiga besökare, för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd.

Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för om- och tillbyggnad. Öppnar igen 2022.

Vi följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För mer information se till exempel Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.