Hoppa till huvudinnehåll

Kafé

Kom in och njut av en kopp kaffe och prova några av våra hembakade läckerheter. Förutom kakor och bullar har vi också smörgåsar och lättare rätter. Vi erbjuder även vegetariska/veganska alternativ. 

Närbild på två stora bullar och kaffekoppar

Det går bra att betala med kort eller kontanter.
Av utrymmesskäl är det inte möjligt att ställa barnvagnar i kaféet. Alla vagnar får parkeras på plan 2 och 3.

Öppettider
Tisdag, torsdag, fredag, lördag och söndag 11.00–17.00.
Onsdag 11.00–20.00.

Stängt
Alla måndagar samt långfredagen, annandag påsk, 1 maj, 6 juni, 22 juni, midsommarafton, midsommardagen, 23 dec, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

Kontakt
Kaféet drivs inte av museet.
Har ni frågor rörande kaféet kontakta personal på tel: 031- 24 87 33

Utställningar

Närbild på vatten med vågor i.

Min flykt över havet

I den här utställningen möter du människor som har flytt över olika hav och tagit sig till Sverige – från andra världskriget till idag. 

Orange fiskar simmar i akvarier

Akvariet 

Dyk ner under vattenytan och upptäck sjöhästar, korallrev och krabbor. Här kan du lära dig mer om vår havsmiljö, få veta på vilket sätt drakfisken är giftig eller varför clownfisken byter kön.  

Illustration av en vit fartygssida med gula skortstenar. I förgrunden ett barn som pekar mot fartyget och en lägre persons hand som håller i en väska med olika märken.

Amerikafeber

På Svenska Amerika Liniens båtar färdades både emigranter och lyxresenärer. I utställningen får du följa Amerikabåtarnas brokiga historia och människorna som åkte med dem.  

Bra att veta