Finska

Tervetuloa Merenkulkumuseoon ja Akvaarioon!

Täällä on kolme kerrosta täynnä merenkulun historiaa ja satamakulttuuria, eläviä merimiljöitä ja - ennen kaikkea - kiehtovia kertomuksia. Näyttelymme kertovat ihmisen ja meren välisestä suhteesta ennen ja nyt.

Yhdistämme kulttuurihistoriaa ja meribiologiaa toisiinsa tutkiaksemme niiden asiayhteyksiä: Miten elämä merellä ja satamakaupungissa ovat yhteydessä elämään veden pinnan alla, millaiselta tieteen ja myyttien suhde on näyttänyt aikojen kuluessa, miten Göteborgin sijainti meren äärellä on antanut kaupungille sen identiteetin eri ajanjaksoina ja paljon muuta.

Meillä on näyttelyjen lisäksi myös joukko aktiviteetteja; esimerkiksi esitelmiä, kaupunkivaelluksia ja laivamatkoja. Täällä on jotakin kaikenikäisille!

Aukioloajat

Tiistai-sunnuntai klo 10-17
Keskiviikko klo 10-20
Maanantaisin suljettu

Sisäänpääsy

Vuosilippu maksaa 40 kr.

Tämä lippu kelpaa myös Göteborgin kaupunginmuseoon, Röhsskan museoon, Göteborgin taidemuseoon ja Luonnonhistorialliseen museoon.
Alle 25-vuotiailla sekä Göteborgissa kirjoilla olevilla eläkeläisillä on vapaa sisäänpääsy.

Sijaintimme

Merenkulkumuseo ja akvaario sijaitsevat Stigbergstorget -torin varrella.
Lähin pysäkki on Stigbergstorget, jonne pääsee raitiovaunuilla 3, 9 ja 11.

Ruokailu

Kahvion aukioloajat:
Tiistai-perjantai klo 11–17, keskiviikko klo 11–20, lauantai- sunnuntai klo 10–17.
Kolmannessa kerroksessa on mikrouunilla ja lastentuoleilla varustettu ruokailutila, jossa voi syödä omia eväitä.

Myymälä

Museon vastaanoton yhteydessä olevasta myymälästä löytyy valikoima mereen ja merenkulkuun liittyviä tuotteita.

Kokoelmat

Kokoelmissamme on esineitä, valokuvia, arkistoasiakirjoja, elokuvia, äänitteitä, piirustuksia ja kirjallisuutta useiden vuosisatojen ajalta. Meillä on 25 000 rekisteröityä esinettä, joista vanhimmat ovat 1500-luvulta. Jos olet kiinnostunut vierailemaan kokoelmissamme, ota yhteyttä kokoelmayksikköön: info.sjofartsmuseet@kultur.goteborg.se

Näyttelyt

Akvaario
Sukella vedenpinnan alle ja löydät merihevosia, koralliriuttoja ja rapuja. Täällä voit oppia lisää merimiljööstämme, saada tietää millä tavalla traakkikala on myrkyllinen tai miksi klovnikala vaihtaa sukupuolta.

Purjelaivojen aika – Purjeiden ja höyryn välinen taistelu
Ruotsalainen merenkulku historiallisesta perspektiivistä. Täältä löydät jännittäviä kertomuksia vanhoilta telakoilta, mitä tapahtui höyrylaivojen tullessa ja elämästä laivoilla.

Amerikan kuume
Ruotsin Amerikan Linjan laivoissa matkusti sekä siirtolaisia että luksusmatkustajia. Näyttelyssä saat seurata Amerikanlaivojen historiaa ja laivoilla matkustaneita ihmisiä.

Kaupunki veden äärellä
Näyttely kertoo kuinka ihmiset, tavarat ja ideat ovat muovanneet Göteborgia sen globaalin kauppajärjestelmän roolissa.

T/S Supertuben
Vuorovaikutteinen näyttely lapsille ja nuorille. Opi kuormaamaan kontteja, luo oma merihirviösi tai tee retki Skagul kalastusaluksella.

Laivasimulaattori
Kokeile olla päivä kapteenina! Laivasimulaattorissamme voit testata erityyppisten alusten ohjaamista Göteborgin satamaan. Suositeltu alaikäraja on 13 vuotta.

Knattegatt
Käy tervehtimässä merihirviötä pikkulasten leikkihuoneessa. Täällä voit halailla pehmoeläimiä tai ryömiä sisään laivanhylkyyn.

Lukuhuone Gripsholm
Leppoisa art deco -tyylinen huone, jossa on kirjoja ja lehtiä lukuhetkeä kaipaaville. Täältä ovat myös hienoimmat näkymät entiselle Amerikan Linjan satamalaiturille.

Näyttelyt ovat ruotsinkielisiä ja tietyissä tapauksissa englanninkielisiä.

Merenkulkumuseossa ja akvaariossa on myös tilapäisiä näyttelyitä.

Sjöfartsmuseet Akvariet
Karl Johansgatan 1-3