Nu har vi stängt

Information med anledning av Coronaviruset

Uppdaterad 2020-05-15. Informationen uppdateras löpande.
Göteborgs Stads museer följer regeringens beslut om att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar enligt det förbud som började gälla 12 mars, och som utökades den 27 mars.

Göteborgs stadsmuseum, Göteborgs konstmuseum och Röhsska museet har beslutat att tillfälligt ställa in all publik programverksamhet från och med fredag 20 mars till och med åtminstone söndag 31 maj.

Detta påverkar även Sjöfartsmuseets programpunkter som hålls under dessa datum på Göteborgs stadsmuseum. Sjöfartsmuseet är stängt för om- och tillbyggnad.

Göteborgs stadsmuseum, Röhsska museet och Göteborgs konstmuseum är fortsatt öppna att besöka på egen hand, men  antalet samtidiga besökare till museet begränsas, för att undvika trängsel och se till att besökarna kan hålla tryggt avstånd. Vi ber om förståelse för eventuell väntetid innan insläpp kan ske in i museet. Museerna har också begränsat öppettiderna till kI. 11-17, tisdag till söndag.

Du som är frisk är välkommen att besöka museerna, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

Vi följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För mer information se till exempel Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.