ny plats för lek

Knattegatt

Från 0-3 år

Ny plats för lek!

I anslutning till utställningen Stora blå erbjuder vi även en egen plats för våra allra yngsta besökare att upptäcka och utforska havet.

Skapa bubblor som låter skojigt, göm dig inuti en gosig bläckfisk och lek med snälla havstulpaner. Knattegatt är en plats för de allra minsta att upptäcka havet.

I en lugn och mjuk miljö som påminner om en undervattensvärld kan våra yngsta besökare (0-3 år) krypa, kana, känna, titta och lyssna på havet. I Knattegatt uppmuntras små upptäckare att utforska havet med alla sinnen. Rummet har utformats av studenter från Child Culture Design vid HDK-Valand – Högskolan för konst och design, som utgått från de små barnens behov.

I anslutning till utställningen finns också den nya barnutställningen Stora Blå, som vänder sig till barn 4-10 år och deras vuxen.

Bakom designen

Bakom designen i Knattegatt står 16 barnkulturdesigners vid HDK-Valand. Studenterna fick uppdraget att ta fram en lekfylld yta för museets yngsta besökare. Hur hittade dom inspirationen för uppdraget och hur såg processen ut?

Läs mer