Ny basutställning

Stora blå

Öppnar när museet öppnar 10 december 2022.

Sortera snäckor, meditera med havet eller bygg en koja i ett skrov. I utställningen Stora Blå får du uppleva havet genom lärande lek, utforskande och samarbete.

Välkommen till Stora blå. Ibland är det mjukt som en mormors händer, ibland glittrigt som finaste kristall och ibland så hårt att det kan krossa sten.

Utställningen bjuder in barn (4-10 år) och deras vuxna att förtrollas av havet och dyka ner i fantasins djup. Genom lek och utforskande kan alla med ett nyfiket sinne upptäcka havets olika rum och betydelse. Lär känna din egen relation till havet i fem fantasifulla miljöer som inbjuder till utforskande i ett lugnare tempo.

I anslutning till utställningen finns också Knattegatt, en ny plats för lek som vänder sig till våra minsta besökare, 0-3 år. Här finns också en uppfräschad matplats och en studio som bjuder in till aktiviteter, workshops och olika typer av engagemang för havet.

Knattegatt

I anslutning till utställningen Stora blå erbjuder vi även en egen plats för våra allra yngsta besökare (0-3 år) att upptäcka och utforska havet.

Gå till Knattegatt