basutställning

Stora blå

Utforska havet

Sortera snäckor, meditera med havet eller styr din egen båt. I utställningen Stora Blå får du uppleva och lära känna havet genom lek och utforskande.

Välkommen till Stora blå. Ibland är det mjukt som en mormors händer, ibland glittrigt som finaste kristall och ibland så hårt att det kan krossa sten.

Utställningen bjuder in barn (4-10 år) och deras vuxna att förtrollas av havet och dyka ner i fantasins djup. Genom lek och utforskande kan alla med ett nyfiket sinne upptäcka havets olika rum och betydelse. Lär känna din egen relation till havet i fem fantasifulla miljöer som inbjuder till utforskande i ett lugnare tempo. Här kan du drömma sig bort i en våg, meditera med havet, känna på äkta havsfossiler och leka i en undervattenskoja.

Utställningen är formgiven av Luise Midtgaard.

Att tänka på inför ditt besök

Utställningen Stora blå passar barn från fyra år och uppåt och deras vuxna. Till skillnad från övriga museiutställningar får du här känna på sakerna, komma så nära så du känner lukten, lägga dig ner och vila en stund eller skapa din egen lek.

Här har du som vuxen ansvar för att dina barn hanterar utställningen med varsamhet. Det finns lösa smådelar och saker som behöver hanteras med försiktighet. Ta av er skorna och kom in tillsammans. Upptäck havet och ta väl hand om det!

I anslutning till utställningen finns också en uppfräschad matplats och en studio som bjuder in till aktiviteter, workshops och olika typer av engagemang för havet.

prova på

Meditera med havet hemifrån

Välkommen att ta en paus och prova på en skön avslappningsövning tillsammans med havet. Lägg dig ner bekvämt och flyt med i havets våg. Övningen passar hela familjen.

Lyssna här

tillgänglighet

Upplev Stora blå i teckenspråk

Se filmerna här

För de yngre

Knattegatt

I anslutning till utställningen Stora blå erbjuder vi även en egen plats för våra allra yngsta besökare (0-3 år) att upptäcka och utforska havet.

Gå till Knattegatt