vi har öppet

Besök oss

Hos oss hittar du saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och utställningar för stora och små. Välkommen in!

Öppettider

Måndagar stängt
Tisdag, onsdag 10–18
Torsdag 10–20
Fredag–söndag 10–17
Butik och café följer samma öppettider som museet.

Obs! Barnvagnar kan tyvärr inte tas med in i museet, se mer nedan under praktisk info.

Stängt

Måndagar, långfredagen, annandag påsk, 1 maj, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

Stänger tidigare

På helgdagar/röda dagar som museet håller öppet stänger museet 17.00. Detta gäller också dagen före årets samtliga helgdagar/röda dagar.

Öppettider Café och butik

Hos Café ONE serveras alltid vällagad mat och bakverk efter säsong. Caféet följer samma öppettider som museet. Detta gäller även butik.

Köp Museikortet och dagsbiljett online
Här kan du köpa Museikortet och dagsbiljett online inför ditt besök. Vänligen observera att en serviceavgift på 10 kronor tillkommer vid köp av dagsbiljett online. Självklart kan du även köpa biljett på plats. Köp din biljett här.

Museikort 2024 kostar 140 kronor och gäller på Göteborgs Stads museer*. Säljs från 1 dec 2023 och gäller till och med 29 dec 2024.

Seniorkort 2024 kostar 120 kronor (gäller från 63 år, mot uppvisande av legitimation). Säljs från 1 dec 2023 och gäller till och med 29 dec 2024.

Dagsbiljett 2023 kostar 65 kronor (gäller endast på Sjöfartsmuseet Akvariet). Nytt pris 2024: 70 kronor.

Fri entré för barn och unga under 20 år och för studenter mot uppvisande av studentlegitimation.

Fri entré för barn/skolklasser och medföljande pedagoger.

Med Museikortet besöker du Göteborgs Stads museer* så många gånger du vill under ett kalenderår. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger också 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Museikortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år.

*Göteborgs Stads museer: Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet och Röhsska museet.

Ingen kontanthantering förekommer, det går enbart att betala med kort och swish

Barnvagnar

Vi värnar våra besökares säkerhet och trivsel i huset. Barnvagnar kan inte tas med in på museet på grund av risk för trängsel i utställningarna och säkerhetsrisk vid en eventuell utrymning. Vi erbjuder däremot en stor barnvagnsparkering under tak i direkt anslutning till museet. Ett fåtal barnvagnslås och bärselar finns också att låna i receptionen. Välkommen in!

Toaletter och skötrum

Stora tillgängliga toaletter och skötbord finns vid caféet och i kapprummet på entréplan, i Akvariet (plan 0) samt vid matplatsen (plan 3).

Medhavd matsäck

Det finns bord, stolar och microvågsugn att använda på plan 3.

Hiss

Rymliga hissar finns till samtliga våningsplan.

Rullstolar

Våra utställningar och publika lokaler är tillgängliga för rullstolar och permobiler, vi har enstaka mycket låga trösklar och generellt gott om utrymme för att vända och mötas. I utställningen Hav av historier på plan 2 kan vissa passager dock upplevas trånga. Rullstolar är självklart välkomna in även i våra barnutställningar där det annars är sko- och barnvagnsförbud. Det gäller både barn och vuxna i rullstol. En rullstol finns även för utlån.

Kapprum

Kapprum och skåp finns på entréplan och i Akvariet på nedre plan. Inga poletter behövs till skåpen. Om det finns en nyckel i skåpet så betyder det att skåpet är är ledigt.

Handikapp-parkering

Framför huset finns en handikapp-parkering för 30 min. Vid gamla entrén (på vänster sida av museet sett från Karl johansgatan) finns ytterligare en handikapp-parkering utan tidsangivelse. 

Syntolkning och teckenspråkstolkning

Senare under 2023 kommer museet erbjuda visningar och programaktiviteter som tolkas till teckenspråk. Ljudproduktionerna i Stora blå finns översatt till teckenspråk och går att ta del av via hemsidan. Under senare delen av 2023, när besökstrycket förväntas vara lite lägre, kommer syntolkade visningar av utställningarna att erbjudas.

Med cykel

Cykelbanor finns i stora delar av Göteborgs innerstad. Se Cykelplaneraren på Göteborgs stads webbplats. Cykeln kan du parkera framför museet eller på museets baksida där cykelställ finns.

Med bil

Det finns ett fåtal avgiftsbelagda parkeringsplatser i kvarteret kring museet. Det finns också möjlighet att parkera vid Fiskehamnsmotet och ta sig över bron till fots, se kartbild nedan.

Adress

Sjöfartsmuseet Akvariet ligger vid Stigbergstorget i Majorna, på Karl Johansgatan 1-3.

Med kollektivtrafik

Ta linje 3, 9 eller 11. Hoppa av på hållplats Stigbergstorget. På Väststrafiks hemsida finns en reseplanerare där du kan se restider och tidtabeller.

Endast certifierad assistanshund är tillåtna i lokalerna. Andra husdjur tillåts inte.

planera ditt besök

Köp Museikortet och dagsbiljett online

Här kan du köpa Museikortet och dagsbiljett online inför ditt besök. Vänligen observera att en serviceavgift på 10 kronor tillkommer vid köp av dagsbiljett online. Självklart kan du även köpa biljett på plats.

Köp din biljett här

Butiken

I Sjöfartsmuseet Akvariets butik hittar du maritima affischer och prints med koppling till Göteborg och västkusten.

Läs mer

Café ONE

Hos ONE serveras alltid vällagad mat och bakverk efter säsong.

Besök