Besök oss

Hos oss hittar du saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och utställningar för stora och små. Välkommen in!

Öppettider

Måndagar stängt
Tisdag, onsdag 10–18
Torsdag 10–20
Fredag–söndag 10–17
Butik och café följer samma öppettider som museet.

Obs! Barnvagnar kan tyvärr inte tas med in i museet, se mer nedan under praktisk info.

Stängt

Måndagar, långfredagen, annandag påsk, 1 maj, 6 juni, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

Stänger tidigare

På helgdagar och dagen innan helgdag stänger vi klockan 17.

Öppettider café och butik

Hos Café ONE serveras alltid vällagad mat och bakverk efter säsong. Caféet följer samma öppettider som museet. Detta gäller även butik.

Museikort 140 kr, senior 120 kr. Ger inträde på fyra museer under ett kalenderår.
Dagsbiljett 70 kr, endast giltig på Sjöfartsmuseet Akvariet.
Fri entré för alla under 20 år, studenter samt medföljande pedagoger.

Studenter (från 20 år) behöver uppvisa studentlegitimation.
Seniorer (från 63 år) behöver uppvisa legitimation.

Museikortet gäller under ett kalenderår på Sjöfartsmuseet Akvariet, Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum och Röhsska museet. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger också 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Museikortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år. Här kan du köpa Museikortet och dagsbiljett online inför ditt besök. Serviceavgift tillkommer vid onlineköp.

Ingen kontanthantering förekommer, det går enbart att betala med kort och swish.

Barnvagnar

Vi värnar våra besökares säkerhet och trivsel i huset. Barnvagnar kan inte tas med in på museet på grund av risk för trängsel i utställningarna och säkerhetsrisk vid en eventuell utrymning. Vi erbjuder däremot en stor barnvagnsparkering under tak i direkt anslutning till museet. Ett fåtal barnvagnslås och bärselar finns också att låna i receptionen. Välkommen in!

Toaletter och skötrum

Stora tillgängliga toaletter och skötbord finns vid caféet och i kapprummet på entréplan, i Akvariet (plan 0) samt vid matplatsen (plan 3).

Assistanshundar

Assistanshundar är tillåtna i lokalerna. Andra husdjur tillåts inte.

Medhavd matsäck

Det finns bord, stolar och microvågsugn att använda på plan 3.

Hiss

Rymliga hissar finns till samtliga våningsplan.

Rullstolar

Våra utställningar och publika lokaler är tillgängliga för rullstolar och permobiler, vi har enstaka mycket låga trösklar och generellt gott om utrymme för att vända och mötas. I utställningen Hav av historier på plan 2 kan vissa passager dock upplevas trånga. Rullstolar är självklart välkomna in även i våra barnutställningar där det annars är sko- och barnvagnsförbud. Det gäller både barn och vuxna i rullstol. En rullstol finns även för utlån.

Kapprum

Kapprum och skåp finns på entréplan och i Akvariet på nedre plan. Inga poletter behövs till skåpen. Om det finns en nyckel i skåpet så betyder det att skåpet är är ledigt.

Handikapparkering

Framför huset finns en handikapparkering för 30 min. Vid gamla entrén (på vänster sida av museet sett från Karl Johansgatan) finns ytterligare en handikapparkering utan tidsangivelse. 

Syntolkning och teckenspråkstolkning

Ljudproduktionerna i Stora blå finns översatt till teckenspråk och går att ta del av via hemsidan.

Hyra lokal

Behöver ni hyra lokal för möten och event? Läs mer här.

Adress

Sjöfartsmuseet Akvariet ligger vid Stigbergstorget i Majorna, på Karl Johansgatan 1-3.

Med kollektivtrafik

Ta linje 3, 9 eller 11. Hoppa av på hållplats Stigbergstorget. På Väststrafiks hemsida finns en reseplanerare där du kan se restider och tidtabeller.

Med cykel

Cykelbanor finns i stora delar av Göteborgs innerstad. Se Cykelplaneraren på Göteborgs stads webbplats. Cykeln kan du parkera framför museet eller på museets baksida där cykelställ finns.

Med bil

Det finns ett fåtal avgiftsbelagda parkeringsplatser i kvarteret kring museet. Det finns också möjlighet att parkera vid Fiskehamnsmotet och ta sig över bron till fots, se kartbild nedan.

Spana in!

Butiken

I vår museibutik butik hittar du maritima affischer och prints med koppling till Göteborg och västkusten.

Läs mer

Hyra lokal

Möts ombord

Här finns, förutom saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och ett levande korallrev, även plats för just ert möte eller event.

Välkommen att mötas ombord!

Läs mer

Koppla av en stund

Café ONE

På bistron serveras alltid vällagad mat och bakverk efter säsong.

Besök

Läs för livet

Biblioteket

I vårt specialbibliotek hittar du framför allt litteratur om sjöfart, i synnerhet sjöfartsstaden Göteborg men även ämnesområden som fiske, sjöfartshistoria, kulturhistoria, handel, skeppsbyggnad och Ostindiska kompaniet.

Biblioteket går att besöka fredagar 10–16 men tänk på att det ibland kan ta tid att ta fram material, så bokning måste ske en vecka innan önskat besök.

Kontakt och tidsbokning