Välkommen att mötas ombord

Saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och ett levande korallrev

Museet ligger vackert beläget vid Stigbergstorget med utsikt över kanalen och har en egen park. Här finns också plats för just ert möte eller event. Som mötesgäst har du tillgång till hela museet och dess utställningar under ordinarie öppettider.

År 1918 donerade skeppsredare Dan Broström en miljon kronor till uppförandet av en permanent museibyggnad. Museet har sedan det stod färdigt 1933 haft kontinuerlig verksamhet som museum och akvarium. Mellan 2018–2022 pågick en omfattande renovering och museet öppnade med nya fräscha lokaler, ett helt nytt akvarium och utställningar som utforskar relationen mellan havet och människan över tid. Som mötesdeltagare har du fri entré till våra utställningar.

Tillval

Lär er om havets betydelse för staden eller dyk under ytan i det nya akvariet. Förhöj upplevelsen av er vistelse ytterligare genom att boka in en visning i någon av museets utställningar. Förtäring bokas direkt med museets bistro, Café One.

Tillgänglighet

Våra utställningar och möteslokaler är tillgängliga för rullstolar och permobiler, vi har enstaka mycket låga trösklar och generellt gott om utrymme för att vända och mötas. Rymliga hissar finns till samtliga våningsplan. En rullstol finns att låna.

Tänk på

Att mötas på ett museum är en unik mötesupplevelse. Det innebär också att man delar museet med andra besökare och andra aktiviteter. Vår möteslokal ligger i anslutning till museets utställningar och ljud kan nå mötesrummet. Skulle det upplevas som störande får ni gärna kontakta receptionen.

Bokningar och frågor

För mer information om hur ert nästa möte kan planeras, kontakta oss:

Mejl: uthyrning.sjofartsmuseetakvariet@kultur.goteborg.se
Telefonnummer: 031-368 36 25

Mötesrum

Mary von Sydow

Mary von Sydow rymmer 18 personer och ligger på tredje våningen med fin utsikt över kanalen. Med bildskärm, högtalare, anteckningsblock, dricksvatten och Wi-Fi.

Möteslokal

Entréhall

Vår rymliga entréhall med vackert ljusinsläpp från den inglasade entrén ut mot Karl Johansgatan är platsen för ett alldeles extra event. För mer information, kontakta oss direkt.

Möteslokal

Akvariet

Akvariet ger en unik upplevelse att mötas och mingla i en undervattensvärld. Inspireras av det färgrika och levande djurriket. För mer information, kontakta oss direkt.