Möts ombord

Boka möteslokal hos oss

Hos oss hittar du saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och ett levande korallrev. Här finns också plats för just ert möte eller event.

Vi ingår i Göteborgs stads kulturförvaltning, Avdelning museer och konsthall. Som mötesdeltagare har du fri entré till våra utställningar. Museet har sedan det stod färdigt 1933 haft kontinuerlig verksamhet som museum och akvarium. Mellan 2018–2022 pågick en omfattande renovering och museet öppnade med nya fräscha lokaler, ett helt nytt akvarium och utställningar som utforskar relationen mellan havet och människan över tid.

Museet ligger vackert beläget vid Stigbergstorget med utsikt över kanalen och har en egen park.

Bokningar och frågor

Mejl: uthyrning.sjofartsmuseum@kultur.goteborg.se
Telefonnummer: 031-368 36 25

Lokal

Mötesrummet Mary von Sydow ligger på tredje våningen i museet med fin utsikt över kanalen. Lokalen rymmer upp till 18 personer i styrelsesittning. Här finns: Bildskärm, högtalare, anteckningsblock, dricksvatten, tillgängligt Wi-Fi, via Göteborgs stad.

Priser

Lokalen går att hyra tisdag–torsdag för heldag 09.00–17.00 eller halvdag 09.00–13.00 alternativt 13.00–17.00. Tider utanför ordinarie öppettider sker enbart i överenskommelse med museet.

Heldag 3 900 kronor, halvdag 2 900 kronor

Tillval

Som mötesgäst har ni tillgång till våra utställningar och betalar ingen entréavgift utan går runt utan kostnad. Lär er om havets betydelse för staden eller dyk under ytan i det nya akvariet. Förhöj upplevelsen av er vistelse ytterligare genom att boka in en visning i någon av museets utställningar. Läs mer här.

Mat och dryck

Förtäring bokas med direkt genom vårt kafé: Café One. Eventuell serviceavgift för extern catering kan tillkomma och debiteras beroende på typ av måltid och tid på dygnet.

Tillgänglighet

Våra utställningar och möteslokaler är tillgängliga för rullstolar och permobiler, vi har enstaka mycket låga trösklar och generellt gott om utrymme för att vända och mötas. Rymliga hissar finns till samtliga våningsplan. En rullstol finns att låna.

Tänk på

Att mötas på ett museum är en unik mötesupplevelse. Det innebär också att man delar museet med andra besökare och andra aktiviteter. Vår möteslokal ligger i anslutning till museets utställningar och ljud kan nå mötesrummet. Skulle det upplevas som störande får ni gärna kontakta receptionen.