Utställningar

På den här sidan hittar du våra utställningar.

Ny basUtställning

Hav av historier

Möt människor på världshavet under 400 år. Med hjälp av hundratals föremål, personliga berättelser, bilder och arkivfilmer berättar vi om dramatiska händelser till havs och i främmande hamnar.

Läs mer

ny basutställning

Stora blå

Ny utställning för barn och deras vuxna som väcker kärleken till havet. Här kan du uppleva och lära känna havet genom lärande lek, utforskande och samarbete.

Läs mer

PRova på

Fartygssimulator

Intill utställningen Stora blå hittar du vår populära fartygssimulator. Testa på kaptensrollen och styr ett stort fartyg i hamn. Obs! Åldersgräns: 13 år, yngre barn i vuxens sällskap.

Öppettider: Tis–sön, från öppning till en timme före stängning.

Ny plats för lek

Knattegatt

En egen plats för våra allra yngsta besökare (0-3 år) att upptäcka och utforska havet.

Läs mer

Utställningsförslag

Har du en bra utställningsidé? Eller kanske en färdig utställning som du tror skulle passa hos oss? Vem som helst är välkommen att lämna in utställningsförslag. Här har vi samlat information om kriterier, principer och hur beslut fattas.

Läs mer

Ny basutställning

Fartyg i fokus

Utställningen bjuder på både fakta, nostalgi, dramatiska fartygsöden och fint hantverk. Är du inte en fartygsnörd innan så finns det stor risk att du lämnar museet som en!

Läs mer

Ny tillfällig utställning

Arven efter varven

I den fotografiska utställningen Arven efter varven får du möta människor och minnen från Göteborgs stora och välkända varvsindustrier.

Läs mer

Ny utställning i akvariet

Vattenplaneten

Visste du att vartannat andetag vi tar kommer från havet? I utställningen Vattenplaneten som tar plats i Akvariet får du utforska det mäktiga världshavet som täcker större delen av vår planet – och är en förutsättning allt liv.

Läs mer

BASUtställning

Stad längs vattnet

Stad längs vattnet är en kulturhistorisk basutställning som rör sig från det globala hamnsystemet till den lokala kajkanten. I utställningens fyra delar möter du berättelser från hamnstaden.

Läs mer

Utställning tillbaka i mars

Haenyeo
– havets kvinnor

Utställning om dykarkvinnorna Haenyeo utanför Sydkorea. Utställningen har varit ute på turné och visades senaste på M/S Museum för Sjöfart i Helsingör. I mars kommer utställningen tillbaka till Sjöfartsmuseet Akvariet.

Läs mer