Aktivitet

Båttur med Färjan 4 – Lindholmen

Följ med ut på en guidning över älven i den nyrenoverade, hundraåriga ångdrivna Färjan 4 som är Sjöfartsmuseets största föremål. Hör om livet längs de båda älvstränderna och vem som trafikerade vattnet förr. Vi lägger denna gång till vid Lindholmen för en kort guidad vandring. Ingen servering eller toalett finns ombord. I samarbete med Sällskapet Ångbåten. OBS! Vid kraftig vind kan rutten behöva läggas om.

Biljett och tider
Avgång sker kl 13.30 från Eriksberg och kl 14.00 från Residensbrons färjebrygga vid Stenpiren. Återkomst till Eriksberg kl 16.00 och Residensbrons färjebrygga kl 16.30. Biljetter säljs vid ombordstigning. Pris 160 kr. Barn under 12 år fritt i vuxens sällskap.

Om färjan
FÄRJAN 4 är byggd 1920 och gick i pendeltrafik över älven under 50 år. Sedan 1973 tillhör den Stiftelsen Styrelsen för Göteborgs Sjöfartsmuseum och drivs av den ideella föreningen Sällskapet Ångbåten. Färjan som är K-märkt drivs av en ångmaskin på 70 hk och har en koleldad ångpanna som är nyrenoverad i år. Färjan går att hyra för hamnturer med max 100 passagerare. Kontakt Claes Verner 0730-684708. Läs mer om färjan på www.steamboat.se

Fler båtturer

Alla aktiviteter
Det finns inga kommande aktiviteter