Aktivitet

Gathenhielmska reservatet

Ons 19 oktober 2022
18:00 – 19:00
Samling Stigbergstorget 7
Ingår i entrébiljett Boka biljett i Stadsmuseets reception
Google

I Gathenhielmska reservatet finns många hus kvar från det gamla sjöfararsamhället Majorna! Hit hör historierna om Lasse i Gatan, Allmänna vägen med sina minnen av krogar och busliv samt Söderlingska trädgården, där de rika och berömda en gång brukade gå på bjudning… En spännande stadsvandring ett stenkast från Sjöfartsmuseet.

Det Gathenhielmska reservatet är beläget vid Stigbergstorget och är ett av Göteborgs äldsta bevarade områden. Startpunkten blev på 1930-talet då det Gathenhielmska huset räddades från rivning efter protester. Efter denna händelse beslöts de att de kvarvarande husen skulle bevaras, ett efter ett.

Start: Stigbergstorget utanför Gathenhielmska huset, Stigbergstorget 7. Mål: Söderlingska trädgården vid Djurgårdsgatan.

Biljett
Uppvisa museernas årsbiljett eller aktuell dagsbiljett från Stadsmuseet. Begränsat antal platser, biljett förbokas i Stadsmuseets reception: 031-368 36 00.

Tillgänglighet
Enklare högtalarutrustning.

Covid-19
Du som är frisk är varmt välkommen att delta på vandringarna, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra deltagare. För allas säkerhet har vi begränsat antalet platser per vandring. Föranmälan krävs.

Sjöfartsmuseet Akvariet håller stängt för renovering, men vi erbjuder fortfarande våra populära stadsvandringar utomhus! Följ med genom olika epoker och gatuhörn och betrakta staden ur olika perspektiv.