Aktivitet

Samtal om Klippan

Tors 2 december 2021
13:00 – 14:00
Göteborgs stadsmuseum
Ingår i entrébiljett
Google

Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för renovering men gästar återigen Stadsmuseet med sin programserie ”Samtal om…” Här träffas personer med anknytning till den maritima världen och samtalar om erfarenheter, livsöden och berättelser från havet.

Denna gång samtalar museet med ”Mr. Klippan”, Georg Söderberg, en levande kunskapsbank. Vem är han, mannen som brukar guida i Klippan och som verkar kunna området på sina fem fingrar? Är han född där? Hur kom det sig att han fick detta starka intresse för historia? Vi vet att redan hans pappa hade sin arbetsplats i området och att Georg själv har tillbringat en stor del av sitt liv där. Klippans historia med slott, socker, porter och andra industrier fascinerar många. Hur har Klippan förändrats? Hur var det att arbeta där på 1960-talet? Var bilköerna långa till färjan innan Älvsborgsbron byggdes och hur kändes det när färjetrafiken upphörde?

Programpunkten genomförs i samarbete med Folkuniversitetet och Göteborgs stadsmuseum.

Biljett/bokning
Uppvisa museernas årsbiljett eller aktuell dagsbiljett från Stadsmuseet. Begränsat antal platser, biljett förbokas i Stadsmuseets reception: 031-368 36 00.

Det finns inga kommande aktiviteter