Aktivitet

Guidad visning i Akvariet

Tidigare aktivitet
Lör 18 maj 2024
14:00 – 15:00
Teckenspråkstolkat
Akvariet
Ingår i entrébiljett Fri entré under 20 år

Teckenspråkstolkad visning


Visning framför vårt allra största akvarium – korallhavet. Vi berättar om våra nya akvarier och det pågående arbetet med korallerna, hajarna och andra arter som befolkar våra akvarier. Om vattentemperaturer, livsmiljöer och ekosystem under vattenytan.

Bokning

Vill du vara säker på att få en plats kan du förboka. Skicka e-post till: info.sjofartsmuseetakvariet@kultur.goteborg.se. När du fått bekräftelse är din plats bokad. Om det finns lediga platser kvar kan du även hämta en biljett i receptionen samma dag. Begränsat antal platser.

Teckenspråk i fokus

Varje år arrangeras kunskapsdagen ”Teckenspråk i fokus” av Teckenspråksforum i Göteborgs Stad, för att öka kunskapen om teckenspråk och dövas livsvillkor. 14 maj 1981 var en historisk dag då Sveriges riksdag erkände teckenspråket som dövas första språk och undervisningsspråk. Sedan dess uppmärksammas Teckenspråkets dag med turkos som färgtema, då färgen symboliserar döva och teckenspråk. Runt om i Sverige är det firanden och manifestationer för att synliggöra teckenspråket. Teckenspråk är dövas modersmål och likställt med de nationella minoritetsspråken.

Varmt välkomna till Sjöfartsmuseet Akvariet och en dag på teckenspråk!