Aktivitet

Tid för tång

Tidigare aktivitet
Tors 23 maj 2024
18:30 – 19:30
Sjöfartsmuseet Akvariet
Ingår i entrébiljett Fri entré under 20 år

Föreläsning och provsmakning

I den pågående utställningenen ”Haenyeo – Havets kvinnor” lyfts fridykning och ett levnadssätt som sker i symbios med naturen. Frågan om hur vi människor kan leva hållbart har många svar, där ett är att konsumera lokalt. På den svenska västkusten finns många av havets läckerheter, däribland tången.

Vi välkomnar marinbiologen Maria Bodin och tångdykerskan Karolina Martinsson för en spännande föreläsning med tillhörande provsmakning. Vi får lära oss mer om kultur och traditioner runt sjömat i Sverige. Hur växer tången och vad kan vi använda den till? Vad är hållbar sjömat och hur ser framtidens blå mat ut?

Maria Bodin är marinbiolog, naturgeograf och projektledare på Göteborgs universitet. Arbetar med framtidens sjömat, marina kolonilotter och att öka havsmedvetenhet bland skolelever. Karolina Martinsson är tångenstusiast, matkreatör och håller både kurser och föreläsningar om framtidens blå hållbara mat.

Boka plats

Ingår i entrébiljetten. Begränsat antal platser. Plats bokas i museets reception på telefon 031- 368 35 50 eller maila ditt namn och telefonnummer till info.sjofartsmuseetakvariet@kultur.goteborg.se. Biljett hämtas ut i receptionen senast 15 minuter innan. Tänk på att det är en populär aktivitet så avboka din plats vid förhinder.

Tips!

Passa på att gå på den korta guidade visningen av ”Haenyeo – Havets kvinnor” innan föreläsningen!

Det finns inga kommande aktiviteter