Museernas dag

Fri entré för alla 20 april!

Vad sägs om mästerverk av Rembrandt och Picasso på Göteborgs konstmuseum? Unik mosaik från det mytomspunna Babylon på Röhsska museet? Eller ett möte med Skandinaviens äldsta skelett på Göteborgs stadsmuseum? Passa på att besöka fler av Göteborgs Stads museer under Museernas dag. Se vad som händer här på Sjöfartsmuseet Akvariet under dagen!

Museerna är en del av Göteborgs Stad. Samfinansierade av Västra Götalandsregionen.

Göteborgs stadsmuseum

Följ med på en tidsresa genom 12 000 år av dramatisk historia. I det anrika Ostindiska huset från 1750-talet möter du en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar – från landets enda utställda vikingaskepp till världens första Volvo. Upplev Göteborg i nöd och lust!

Läs mer här

Röhsska museet

Upptäck designklassiker från alla tider. Röhsska museet är en unik plats för design och konsthantverk. Hos oss möter du design, mode och form från olika epoker – från östasiatiska drakmotiv till dansande figuriner. Välkommen att utforska världen genom design!

Läs mer här

Göteborgs konstmuseum

Besök ett av norra Europas främsta museer för bildkonst. Här samsas verk av mästare som Picasso, Rembrandt och van Gogh med nordiska storheter som Carl Larsson och Sigrid Hjertén, bredvid svensk och internationell samtidskonst. Välkommen att låta konsten vidga din värld!

Läs mer här