Alla nyheter 05 oktober 2021

Nyhet – Total make over på Sjöfartsmuseet Akvariet

Välkommen till vår nya webbplats som också bjuder på ett första smakprov på vår nya visuella identitet! Nu är det drygt ett år kvar tills det nya museet öppnar och det arbetas febrilt med allt från utställningar till korallodlingar i akvariet och olika processer inför nyöppningen hösten 2022. Vår nya webbplats bjuder förhoppningsvis en tilltalande och användarvänlig upplevelse som kommer att utvecklas och fyllas på med mer innehåll efterhand som det nya museet och akvariet tar form.

Alla är välkomna!

Uppdraget att ta fram en ny identitet gick till byrån Valentin Experience. I nära samarbete med museet har de hämtat färgskalan från havets oändliga nyanser, marina djur och kustnära växtlighet. I logotypen möts verksamhetsområdena sjöfartshistoria och akvarium, där museets initialer krokar i varandra och bildar en böljande helhet. Med formspråket finns en önskan av öppenhet och inspiration – att alla ska känna sig välkomna; både stora som små, göteborgare som världsmedborgare.

Med drygt ett år kvar till vi öppnar det nya Sjöfartsmuseet och Akvariet så är det roligt kunna bjuda in publiken att följa vårt arbete på vår nya hemsida. På ett lekfullt sätt visar den nya visuella identiteten mötet mellan människa och hav och livet runt havsytan, det vi jobbar med på Sjöfartsmuseet Akvariet varje dag. I jämförelse med vår tidigare profil så vänder sig den sig i högre grad till våra unga besökare som är en viktig del av vår publik, säger Carina Sjöholm, museichef på Sjöfartsmuseet Akvariet.

Det nya Sjöfartsmuseet Akvariet öppnar hösten 2022. Under tiden får du gärna hålla koll på vår webbplats och läsa spännande historier i vårt Digiseum eller ta del av alla de aktiviteter som sker utanför huset.

Alla aktiviteter
Färjan 4- Slottsberget
Lör 23 okt
Färjan 4- Slottsberget Följ med ut på en guidning över älven i den nyrenoverade, hundraåriga ångdrivna Färjan 4 som är Sjöfartsmuseets största föremål.
Samtal om Ann-Ida Broström
Tors 28 okt
Samtal om Ann-Ida Broström På Stadsmuseets scen träffas personer med anknytning till den maritima världen och samtalar om erfarenheter, livsöden och berättelser från havet.
Färjan 4- Götaverken
Lör 30 okt
Färjan 4- Götaverken Följ med ut på en guidning över älven i den nyrenoverade, hundraåriga ångdrivna Färjan 4 som är Sjöfartsmuseets största föremål.
Samtal om Ellen och Carl Julius Ahlgren
Tors 25 nov
Samtal om Ellen och Carl Julius Ahlgren På Stadsmuseets scen träffas personer med anknytning till den maritima världen och samtalar om erfarenheter, livsöden och berättelser från havet.
Samtal om Klippan
Tors 2 dec
Samtal om Klippan På Stadsmuseets scen träffas personer med anknytning till den maritima världen och samtalar om erfarenheter, livsöden och berättelser från havet.
Samtal om nya Akvariet
Tors 9 dec
Samtal om nya Akvariet På Stadsmuseets scen träffas personer med anknytning till den maritima världen och samtalar om erfarenheter, livsöden och berättelser från havet.
Amerikabiljetten
Ons 29 dec
Amerikabiljetten En stadsvandring i Västra Nordstaden, i den stora utvandringens spår.
Gathenhielmska reservatet
Tis 4 jan
Gathenhielmska reservatet I det Gathenhielmska reservatet stöter vi på historier om Lasse i Gatan, Allmänna vägen med sina krogar och busliv samt Söderlingska trädgården, där de rika och berömda en gång brukade gå på bjudning.