Utställning fram till 7 januari

LJUD~VÅG~
VATTEN

I konstinstallationen LJUD ~ VÅG ~ VATTEN undersöker ljudkonstnären Gustav Lejelind och bildkonstnären Anna Liljedal den okända världen under vågorna.

Havet som naturkraft

I blickfånget står de fenomen och erfarenheter som hör vattenvärlden till såsom hydrosfärens unika fysiska förutsättningar och havet som naturkraft såväl i myt som i verklighet.

Lejelinds ljudverk ”Submerge” och Liljedals verk-serie ”Underströmmar (charm/strange)” skapar ett spännande möte med de tavlor och artefakter som redan finns utställda i museets minneshall.Ingår i museets entrébiljett/museikort- välkomna!

Konstinstallationen är en vidareutveckling av dansföreställningen VATTEN som visades på Atalante 2022.

Om konstnärerna

Gustav Lejelind är baserad och verksam i Göteborg. Han har en master i fri konst från HDK-Valand och arbetar med ljud och musik. Lejelinds verk har visats på Göteborgs Konsthall, Atalante, 3:e Våningen i Göteborg, Konserthuset Stockholm och Tjarnabió i Reykjavik på Island. I utställningen LJUD ~ VÅG ~ VATTEN visar han en nyproducerad flerkanalig ljudinstallation.

Anna Liljedal är baserad och verksam i Göteborg. Hon har bland annat visats i soloutställningar på Galleri Upper Hand och Rehab shop i Göteborg och i grupputställningar på Kabuso Konsthall, Stockholm Music and Arts och Kungsbacka Konsthall.

I utställningen LJUD ~ VÅG ~ VATTEN visar hon en installation av fem verk ur serien Underströmmar (charm/strange) 2023.