Aktivitet

Filmvisning: Legend of the waterflower

Filmvisning av den nyproducerade filmen ”Legend of the waterflower” av Heeyoung Ko. Sjöfartsmuseet visar filmen i samband med utställningen ”Haenyeo – havets kvinnor”. Passa på att besöka utställningen i samband med filmvisningen.

Anmälan

Föranmälan görs genom att skicka namn och telefonnummer till info.sjofartsmuseetakvariet@kultur.goteborg.se. Observera att din plats är bokad när du fått en bekräftelse. Det går också att ringa till receptionen efter kl. 14 för att boka din plats. Vänligen meddela ifall du eller någon i ditt sällskap får förhinder. Det möjliggör att andra kan få plats på aktiviteten.

Hämta ut din biljett i receptionen i god tid innan filmen börjar.

Om filmen

Hyun Soonjik, är på väg att gå i pension efter 87 år som haenyeo. Hon längtar fortfarande efter havet, särskilt den hemliga trädgården som bara hon har dykt till. Där finns ett överflöd av havsöron och snäckor omgivna av färgrika vattenblommor. Nu är hon för gammal för att stå emot de starka strömmarna och kunna ta sig dit. Chae Ji-ae, som flyttat tillbaka till Jeju för att bli haenyeo, börjardyka under Hyuns ledning. Så småningom känner Hyun att Chae är redo och hon går med på att visa henne vägen till den mytiska plats som varje haenyeo vill besöka. Tillsammans ger de sig ut på havet för att återupptäcka den hemliga trädgården.

Det finns inga kommande aktiviteter