Aktivitet

Guidad visning: Hav av historier

Teckenspråkstolkad visning

Visning av utställningen ”Hav av historier” som spänner över 400 år och innehåller hundratals föremål, personliga berättelser, bilder och arkivfilmer. Vi berättar om dramatiska händelser till havs och i främmande hamnar. Om sjömännens vardagsliv ombord, långa emigrantresor, bekväma kryssningar och farliga expeditioner.

Bokning

Vill du vara säker på att få en plats kan du förboka. Skicka e-post till: info.sjofartsmuseetakvariet@kultur.goteborg.se. När du fått bekräftelse är din plats bokad. Om det finns lediga platser kvar kan du även hämta en biljett i receptionen samma dag. Begränsat antal platser.

Teckenspråk i fokus

Varje år arrangeras kunskapsdagen ”Teckenspråk i fokus” av Teckenspråksforum i Göteborgs Stad, för att öka kunskapen om teckenspråk och dövas livsvillkor. 14 maj 1981 var en historisk dag då Sveriges riksdag erkände teckenspråket som dövas första språk och undervisningsspråk. Sedan dess uppmärksammas Teckenspråkets dag med turkos som färgtema, då färgen symboliserar döva och teckenspråk. Runt om i Sverige är det firanden och manifestationer för att synliggöra teckenspråket. Teckenspråk är dövas modersmål och likställt med de nationella minoritetsspråken.

Det finns inga kommande aktiviteter