Ny vandring: Bangatan från Himmelriket till Stora Helvetet

Tidigare aktivitet
Ons 26 juni 2024
Start: Stigbergstorget 7, utanför Gathenhielmska huset.
Ingår i entrébiljett Boka biljett i museets reception

En stadsvandring som berättar om Bangatans särart. Från att ha varit en smal gata i Majornas utkant blev Bangatan en transportled med spårvagn till Kungsladugård och med tiden också en gata med en ovanlig blandning av hus. Vi börjar på Stigbergstorget, vid resterna av den gamla repslagarbanan, rör oss längs mosaiken av byggnader från olika tider och avslutar med ett besök på Djurgårdskyrkogården, där den beryktade krogen Stora Helvetet låg.

Start: Stigbergstorget 7, utanför Gathenhielmska huset.
Mål: Djurgårdskyrkogården.

Biljett

Uppvisa Museikort eller aktuell dagsbiljett på plats. Begränsat antal platser. Boka din plats i museets reception på telefon 031- 368 35 50. Det går också fint att maila receptionen: info.sjofartsmuseetakvariet@kultur.goteborg.se

Glöm inte att uppge ditt telefonnummer vid förfrågan/bokning. Och tänk på att det är en populär aktivitet så avboka din plats vid förhinder.

Enklare högtalarutrustning.

Fler vandringar

Alla aktiviteter
Emigranternas gator
Ons 24 jul
Stadsvandring
Emigranternas gator En stadsvandring i Västra Nordstaden, i den stora utvandringens spår.
Mariebergs Kyrkogård
Ons 24 jul
Stadsvandring
Mariebergs Kyrkogård På den här kyrkogårdsvandringen lär du dig tyda Majornas särprägel med sin sjöanknytning och du får veta mer om vad gravstenarna säger om samhället – förr och idag.
Gathenhielmska reservatet
Ons 31 jul
Stadsvandring
Gathenhielmska reservatet Hit hör historierna om Lasse i Gatan, Allmänna vägen med sina minnen av krogar och busliv samt Söderlingska trädgården, där de rika och berömda en gång brukade gå på bjudning.
Mariebergs Kyrkogård
Ons 7 aug
Gårdar i Kungsladugård
Ons 7 aug
Stadsvandring
Gårdar i Kungsladugård Vi berättar om Kungsladugård, när stadsdelen var ung och livet på gårdarna var intensivt.
Slottsberget och Lindholmen
Ons 14 aug
Stadsvandring
Slottsberget och Lindholmen Vi berättar om varvets utveckling och om hur platsen förändrats efter det.
Majornas gatunamn
Ons 14 aug
Stadsvandring
Majornas gatunamn Bor det fortfarande sjömän på Gröna Gatan? Vem var Tellgren och vem var ”Mor” i Mors Backe? Majornas gator har många gånger namn som berättar om det förflutna.
Emigranternas gator
Ons 21 aug
Nya Varvet
Ons 21 aug
Stadsvandring
Nya Varvet En stadsvandring i en lummig miljö som sett både militärer, sjöflygplan och fängelsefångar.
Gathenhielmska reservatet
Ons 28 aug
Special: Vandring med ölprovning
Ons 28 aug
Stadsvandring
Special: Vandring med ölprovning Vandringen ”Krogar och busliv” med avslutande ölprovning, 250 kr + entrébiljett.
Kulturkalaset: Emigranternas gator
Tors 29 aug