Hoppa till huvudinnehåll

Vi har stängt. Det nya museet öppnar 2022.

Sex sjömän på ett fartyg. Svartvitt foto.

VI FINNS ONLINE

Museet är stängt för ombyggnad men följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa några nyheter!
Du kan även ta del av museet digitalt på DIGISEUM!

sommarverkstad

Sommarlovsverkstad

Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs stadsmuseum packar väskorna och åker till Bergsjön och Angered. Det blir pyssel, tipspromenad och berättelser för både barn och vuxna. Se mer under program.

sveriges historia digitalt

Sveriges historia- digitalt

Sjöfartsmuseet Akvariet är samarbetspart till Statens historiska museers digitala skolprojekt, Sveriges historia. Kasta dig in i tusen år av svensk historia. Läs mer på www.sverigeshistoria.se

Covid-19

Information angående Covid-19

Göteborgs Stads museer följer regeringens beslut om att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Följ länken för mer information.

Följ bygget

Läs mer om vad som händer i om- och tillbyggnaden

Inspirationsbild av park & entré

Park och entré

Ny entréhall där alla får plats. När museet öppnar igen kommer den nya större entrén vända sig mot folklivet på Karl Johansgatan. Välkommen in att botanisera i butiken, ta en fika i kaféet, upptäck Akvariet och alla utställningar i huset.

Akvariet som det kommer att se ut

Nya Akvariet

Du hittar det nya Akvariet framför museet – under mark. Akvariet kommer att bli dubbelt så stort med tio gånger så mycket vatten i jämförelse med idag. I akvarierna kommer de naturliga ekosystemen att efterliknas med bland annat levande korallrev och tångskogar.

Sammansatt bild på våra utsällningar

Utställningar

På plan två kommer du kunna uppleva en ny basutställning med utgångspunkt från samlingarna. Här får du ta del av berättelser om Göteborgs sjöfart, staden och människorna – i relation till havet, handeln och omvärlden. På plan tre formas en ny utställning för barn och deras vuxna som väcker kärleken till havet. Vi fräschar också upp matplatsen och workshopstudion. 

Ett par stövlar

Samlingar

Du kommer få se mer av våra samlingar när museet öppnar igen. De förbättringar som planeras i byggnaden innebär också att föremålen kommer att kunna hanteras på ett säkrare och bättre sätt.