Aktivitet

Äntligen invigning

Nu inleds ett nytt kapitel i Sjöfartsmuseet Akvariets historia. I hundra år har miljontals besökare passerat tröskeln till huset. Nu har vi gjort den största om- och tillbyggnaden av museet någonsin och längtar efter att möta dig igen.

Upplev fyra våningar fyllda med upplevelser, salta berättelser, undervattensliv och intressanta föremål. För barnfamiljer är plan 3 en given plats, med utställningen Stora blå och lekrummet Knattegatt. Här finns även fartygsmodeller i mångfald i modellutställningen Fartyg i fokus. Plan 2 bjuder på stor dramatik över haven med utställningen Hav av historier och fotoutställningen Arven efter varven. På entréplan (plan 1) finns den nya bistron, Café One, och museets nya butik. Under jord (plan 0) tar Akvariet plats med sin spännande undervattensvärld, här finns vattenlevande djur, utställningen Vattenplaneten och forskningsstationen Ocean Lab.

Under helgen uppträder Slynkören och Göteborgs musikkår Stadspiparna. Dessutom bjuds det på musikunderhållning för barn med Henrik Cederblom och Lotta Sjölin Cederblom. Det blir också kreativa aktiviteter och mini-föredrag. Utanför museet kommer det finnas tält med glögg- och pepparkakservering.

Under lördagen kommer Bokbussen att stå parkerad utanför museet kl. 11–16 med mycket böcker om hav, båtar och djur som lever i vatten.

Tillgänglighet

Under lördagen kommer en teckenspråkstolk att finnas på plats i receptionen och vid vissa aktiviteter.

Det kommer inte att vara möjligt att ha med sin barnvagn inomhus denna helg, så välj bärsele före vagn om möjligt. Det kommer finnas möjligheter att parkera vagn utomhus men det är ett begränsat antal på grund av framkomlighet. I receptionen kommer det finnas ett antal bärselar för utlån och här gäller först till kvarn.

Varmt välkommen till vår stora öppningshelg med fri entré!

Det finns inga kommande aktiviteter