Hoppa till huvudinnehåll

Min flykt över havet på Stadsbiblioteket

Min flykt över havet på Stadsbiblioteket

I alla tider har människor korsat hav för att söka sig ett bättre liv – undan fattigdom, krig och förföljelse. Havet är en evighet av både hopp och hot.

I den här utställningen möter du människor som har flytt över olika hav och tagit sig till Sverige – från andra världskriget till idag. Över Östersjön, Öresund, Sydkinesiska havet och Medelhavet. Deras röster är några av miljoner andra. De här rösterna kom iland – och får berätta även för dem som aldrig kom fram.

Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt i världen som idag. Varje människa på flykt har sin historia. Alla har sina skäl, sina prövningar, sina förhoppningar. Gemensamt är viljan att överleva och skapa sig ett nytt liv. Alla är del av berättelsen om en av vår tids mest angelägna frågor.

Efter tio månader på museet flyttar Min flykt över havet till Stadsbiblioteket. Utställningen öppnar lördagen den 17 november 2018 och pågår till 14 april 2019. Under våren kommer det att pågå programaktiviteter kopplat till utställningen, se mer om detta längst ner på denna sida eller i kalendariet

Se filmerna från när utställningen visades på Sjöfartsmuseet Akvariet. 

Min flykt över havet
Medelhavet - världens farligaste flyktväg
De vita fartygen - en okänd historia
Utställningen Min flykt över havet invigs på Sjöfartsmuseet Akvariet
2017-11-17 - 2018-04-14